Er is een gemeenschappelijk probleem dat we allemaal wel eens tegenkomen en waarbij we ons allemaal even hulpeloos voelen als het gebeurt. Het is een zeer veel voorkomende ervaring dat we soms zijn buitengesloten uit onze auto of onze woning. Soms gebeurt het dat we de sleutels op de auto’s laten zitten en de portieren dichtklappen. Soms gebeurt het ook dat je de sleutels ergens gelegd hebt en vergeten bent waar dat nu eigenlijk was, en ten laatste besef je dan dat je jezelf hebt buitengesloten uit jouw wagen.

Het zelfde kan ook gebeuren met jouw huissleutels. Soms sluiten mensen zichzelf buiten uit hun woning en weten daarna echt niet meer wat ze moeten doen. Buitengesloten zijn, is een veel voorkomende ervaring en iedereen van ons kan er mee te maken hebben. Ondanks dat het een heel irriterend probleem is, gebeurt het toch maar steeds weer opnieuw. Als je buitengesloten bent uit je woning of je wagen, dan is dat nog geen reden om in paniek te slaan. Je moet je echt geen zorgen maken als het gebeurt, want er meestal is er wel een oplossing. Heb je toevallig een Frans balkon, leen de ladder van de buurman en misschien staat daar nog wel een raam open!

Er kunnen veel oorzaken zijn van het feit dat je buitengesloten bent. Het kan zijn dat je buitengesloten bent omdat je bvb jouw sleutels aan de binnenkant hebt laten zitten. Het is ook mogelijk dat je jouw sleutels ergens hebt neergelegd en het vergeten bent waar je dat gedaan hebt. Een andere mogelijkheid bestaat erin dat ze uit jouw handen geglipt zijn en je vindt ze nergens meer terug. Maar er zijn ook nog vele andere mogelijkheden waardoor je kan buitengesloten worden. Wanneer dan zo’n situatie plaats grijpt, zie je wel of je zelf met een werktuig om te ontsluiten in staat bent om het probleem op te lossen.