Het behoort wellicht niet tot de grote vragen van het leven, maar veel mensen hebben zich wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen wc- en keukenpapier. Behalve de lengte van de rol, want het is vanzelfsprekend dat dat anders is. Kun je, als je zonder wc-papier zit, ook gewoon een rol keukenpapier in tweeën snijden en dat gebruiken? In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag.

Verschil in de dikte van het papier

Keukenpapier bestaat uit meer lagen dan toiletpapier. Daar is een belangrijke reden voor: keukenpapier is namelijk gemaakt om in korte tijd veel vocht te absorberen. Toiletpapier moet ook wat vocht kunnen absorberen, maar niet in de mate dat keukenpapier dat dient te kunnen. Met andere woorden, keukenpapier heeft een groter absorptievermogen dan toiletpapier.

Toiletpapier valt makkelijker uit elkaar

Niets is zo vervelend als een verstopte toiletpot. Om die reden is toiletpapier zo gemaakt dat het snel uit elkaar valt als het in aanraking komt met water. Doordat de verschillende lagen en de verschillende stukjes die samen een velletje toiletpapier maken snel elkaar loslaten, is de kans dat toiletpapier jouw wc verstopt beperkt.

Zou je in plaats van wc-papier keukenpapier gebruiken? Dan is de kans dat je wc verstopt raakt dus een stuk groter.

Varianten van toiletpapier

Een aanvullend verschil tussen keukenpapier en wc-papier zit hem in de verschillende varianten waar dit laatste type papier in verkrijgbaar is. Van oudsherre gebruiken we in Nederland namelijk droog toiletpapier. De afgelopen jaren is echter nat wc-papier steeds meer in opkomst. Een van de voordelen hiervan is dat het de delen van het lichaam die een belangrijke rol spelen bij de ontlasting het beste schoonmaken.

Tips voor als je wc-papier wilt kopen

Vroeger kocht je toilet-papier in de supermarkt. Of als je er heel veel van nodig had, ging je naar de (horeca)groothandel. Tegenwoordig is het echter veel makkelijker om het online te kopen. U kunt uw boodschappen gewoon door een van de grote supermarkten of een van de flashbezorgers laten bezorgen. Ook kunt u ervoor kiezen om dit bij een webshop als www.disposablediscounter.nl te kopen. Dan heeft u genoeg toiletpapier om een hele lange tijd mee vooruit te kunnen.