De feestdagen kome er weer aan. Sinterklaas komt uit Spanje en onze Kerstman heeft zijn rendieren alweer van stal gehaald. In tegenstelling tot wat de sprookjes ons laten denken, moet je er toch zelf op uit om cadeaus binnen te halen. Een onwijs mooie tijd om dit lekker met vrienden, familie en/of collega’s te vieren. Hierdoor is gelukkig nog 90% van de sprookjes waar: het is echt een magische tijd. Misschien weet je nog hoe zenuwachtig je vroeger was als kind wanneer het Sinterklaas of Kerst was. Een stukje nostalgie en daarom wordt in dit artikel ook de oude Nederlandse beschrijving van het woord kado gebruikt. Om het lekker oubollig te houden. Lees dus hieronder snel verder om inspiratie op te doen voor de tofste kado’s.

Een gaaf kado voor Sinterklaas

Ons goedheilig man houdt van lieve cadeautjes. Het is daarnaast ook geen Sinterklaas cadeau als er geen gedicht bij zit. Hier draait et eigenlijk om, dat je moeite doet om degene te verrassen. Misschien is dat ook wel het leukste kado, gewoon een mooi gedicht. Dan hoeft hert materiële presentje niet zo groot te zijn. Ook al is het een random pen, het maakt allemaal niet meer uit. En dan niet z’n standaard gedicht van internet afgeplukt natuurlijk, maar gewoon zelf geschreven en origineel.

Een cadeau als eigenlijk al je geld op is

Bij Kerst is het einde december en hebben vele van ons eigenlijk geen geld meer en dat terwijl er nog een stuk maand over is. Tsja wat moet je dan geven als Kerstkado? Een dikke knuffel dan maar? Ja waarom niet eigenlijk, door liefde te tonen geef je het mooiste wat er is: aandacht. Geef bijvoorbeeld een middag naar het bos als cadeau waar je lekker gaat wandelen en samen paddenstoelen gaat zoeken. Onwijs leuk en ook nog eens goed voor de relatie.